ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Τα όργανα διοίκησης του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ορίστηκε με Απόφαση του Υπουργού Υγείας, όπως δημοσιεύθηκε στα Φ.Ε.Κ. 317/31.05.2019 και 358/10.06.2019 με διετή θητεία, αλλά και με το Φ.Ε.Κ. 1110/30.12.2019 Διορισμού του Διοικητή του Νοσοκομείου.

 

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

 

Ονοματεπώνυμο

Ιδιότητα

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης

Πρόεδρος

Δημήτριος Παπαδάκης

Αντιπρόεδρος

Όλγα Γερούτη

Μέλος

Γωνιωτάκη Μαρίνα

Μέλος

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος

Μέλος

Παναγιώτης Καραγκούνης

Μέλος, Εκπρόσωπος Ιατρικού Προσωπικού

Θεοφύλακτος Σαλωνίδης

Μέλος, Εκπρόσωπος λοιπού, πλην των ιατρών Ε.Σ.Υ, προσωπικού

 

Στο Νοσοκομείο έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί Επιστημονικό Συμβούλιο, ρόλος του οποίου είναι η παροχή γνωμοδότησης για θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματική παροχή φροντίδας υγείας στους νοσηλευόμενους και εν γένει τους εξωτερικούς ασθενείς του Νοσοκομείου.  Η σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου (βάσει των υπ΄ αριθμ. 7331/10.05.2017 και 7333/10.05.2017 Πρακτικού Εφορευτικής Επιτροπής και των  υπ΄αριθμ. 7334/10.05.2017 και 2512/07.02.2019) είναι η εξής:

Σύνθεση Επιστημονικού Συμβουλίου

Ονοματεπώνυμο

Ιδιότητα

Δημήτριος Νταβίλης

Πρόεδρος, Συντονιστής Δ/ντής Ω.Ρ.Λ. Τμήματος

Αθανάσιος Πασχάλης

Μέλος, Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος

Χρήστος Χλόπτσιος

Μέλος, Δ/ντής Χειρουργικού Τμήματος

Πηνελόπη Γρηγοροπούλου

Μέλος, Επιμ. Α' Παθολογικού Τμήματος

Νατάσσα Αλεξάνδρου

Μέλος, Επιμ. Β' Αναισθησιολογικού Τμήματος

Μαργαρίτα Μενεξίδου

Μέλος, Π.Ε. Βιολόγων

Σμαράγδα Κιοκτζόγλου

Μέλος, Τ.Ε. Ραδ/γίας-Ακτ/γίας

Θεοφύλακτος Σαλωνίδης

Μέλος, Τ.Ε. Νοσηλευτής

Σοφία Μηλιού

Μέλος, Ειδικευόμενη Παθολόγος

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Ο κ. Χαλβατσιώτης είναι Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Mount Sinai στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου και φοίτησε με υποτροφία μέρος των Πανεπιστημιακών του σπουδών.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας που το έλαβε ως υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος.

Έλαβε τον τίτλο του Παθολόγου μετά από την ειδίκευση στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια  διετέλεσε fellow στην Ενδοκρινολογία στη Mayo Clinic, του Rochester στη Minnesota των ΗΠΑ. Έχει εξειδικευθεί στον σακχαρώδη διαβήτη.

Σήμερα είναι ενταγμένος στο δυναμικό της Β΄Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν" στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.

Οι ερευνητικές του δραστηριότητες είναι επικεντρωμένες στον μεταβολισμό, το οξειδωτικό stress, στη διαδικασία της γήρανσης αλλά και των χρόνιων νοσημάτων όπως του σακχαρώδη διαβήτη αλλά και της παχυσαρκίας. Πρόσφατα λόγω της πανδημίας ασχολείται ερευνητικά και με την επιβάρυνση των διαβητικών από τη λοίμωξη Covid-19.

 Έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία και πλούσιο συγγραφικό έργο, έχει διατελέσει Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Μέλος Οργανωτικών Επιτροπών Εθνικών και Διεθνών ιατρικών συνεδρίων και έχει προσκληθεί ως ομιλητής ή Πρόεδρος σε ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ήταν Μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής των ερευνητικών επιχορηγήσεων της Κυβέρνησης της Δανίας για το 2011.

Στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς και δράσης συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων που προσφέρουν, με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μελών Διδακτικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει ολοκληρώσει την θητεία του ως αιρετό Μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και είχε θητεύσει επί τριετία ως Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όπου παραμένει ως αιρετός εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.  Είχε εκλεγεί για 3 θητείες εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. και είχαν προηγηθεί 4 θητείες ως αιρετό Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν".

Είναι αιρετό Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος και έχει ορισθεί από τον ΠΙΣ εκπρόσωπος των παθολόγων στην Ένωση Ευρωπαίων Ιατρών (Union Europeenne Medecins Specialistes - UEMS)

Την 9/12/2020 ορίσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και υπηρετεί ως Πρόεδρος Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Η Ελπίς".

 

Η Διοικήτρια

Η κα. Φωτεινή Θειακού είναι Προσωρινή Διοικήτρια του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» και Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΠΝΑ Σπηλιοπούλειο «Η Αγία Ελένη».

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ Φαρμακευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κάτοχος εξειδίκευσης στην ανάπτυξη φαρμάκων, κλινικών μελετών και κανονιστικού πλαισίου του Tufts Center for the Study of Drug Development του Tufts University της Βοστώνης, ΗΠΑ  κάτοχος MBA/Master of Health Administration του Suffolk University της Βοστώνης, ΗΠΑ, εξειδίκευσης στην οικονομική και κοινωνική ιστορία της Νοτιοανατολικής και Κεντροανατολικής Ευρώπης του Harvard Kennedy School και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτη του Αρσακείου-Τοσιτσείου Εκάλης.

Πριν την ανάληψη των καθηκόντων της εργάστηκε ως Area Manager της θυγατρικής, στην Ρουμανία, της φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA S.A. και στέλεχος του τμήματος Διεθνών Πωλήσεων και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, θέση την οποία κατείχε και στην φαρμακευτική DEMO S.A.

Έχει εργαστεί επίσης, ως σύμβουλος για θέματα φαρμάκου και υγείας στο Rhode Island General Assembly, στο Massachusetts State House και στο Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη των ΗΠΑ καθώς, και στην Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ στο τμήμα Marketing.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της υπήρξε ειδικευόμενη στο τμήμα Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών, Νομισματικών Υποθέσεων, Αποζημιώσεων και Ειδικών Θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση στο ελεύθερο ρεπορτάζ καθώς, και στο Harvard Kennedy School.

Είναι Ιδρυτικό μέλος και μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων καθώς, και εθελόντρια στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Σύμπλευση που σκοπό έχει την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων και του Διάζωμα που αποσκοπεί στην ανάδειξη και την καθολική προστασία, μιας ξεχωριστής κατηγορίας μνημείων, των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης.

   

 

Το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου

(πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf)

 

organograma