Μαθήτριες του Προτύπου Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

· Πέμπτη, 12 Ιαν 2023

Μαθήτριες του Προτύπου Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2022

 

 

Οι μαθήτριες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο της υγείας και στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού τους,  πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο μας.

Η πρόταση προήλθε από τον κ. Αν. Τσάτσο, Πνευμονολόγο ιατρό και Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοιτησάντων της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» Αναπλ. Καθηγητή Παν. Χαλβατσιώτη. Ο κ. Χαλβατσιώτης, που έχει αποφοιτήσει, επίσης, από την Ευαγγελική Σχολή, έκανε δεκτό το αίτημα και ανέθεσε στο Γραφείο Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΓΕΠΕΣΕ)  την οργάνωση της εκδήλωσης.

 

Το Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου αποτέλεσε το σημείο υποδοχής, καλωσορίσματος και αρχικής εισαγωγής των μαθητριών στο περιεχόμενο και τους στόχους των επαγγελμάτων υγείας. Τις μαθήτριες συνόδευαν οι καθηγήτριες  κ. Π. Αργύρη, Μαθηματικός, η κ. Σ. Βαμβακοπούλου, Βιολόγος και ο κ.  Αν. Τσάτσος. Χαιρετισμό απεύθυνε η Διοικήτρια κ. Φωτεινή Θειακού.

Η ενημέρωση και εξοικείωση των μαθητριών με τα επαγγέλματα υγείας πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο του κύκλου συζήτησης, με στόχο την ενθάρρυνση της έκφρασης και της προσοχής σε όλα όσα είχαν να πουν οι συμμετέχοντες. Σε αυτόν τον κύκλο, από πλευράς του Νοσοκομείου μας συμμετείχαν, η Διοικήτρια,  ο Δ/ντής Αγγειοχειρουργός και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Μ. Φασουλάκης, η παρατασιακή (ειδικευόμενη) ιατρός Παθολογίας κ. Ευ. Μουγκαράκη, η ειδικευόμενη Ωτορινολαρυγγολογίας κ. Μ. Τσιτσίκα και η Υπεύθυνη του ΓΕΠΕΣΕ κ. Γ. Οικονομοπούλου. Η συζήτηση έκλεισε με την επίδειξη εφαρμογής και αφαίρεσης Ατομικού Προστατευτικού Εξοπλισμού.

 

Ακολούθησε ξενάγηση σε ορισμένα τμήματα του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την καθημερινή λειτουργία της μονάδας μας και να δουν με άλλη ματιά, μέσω σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο ξενάγησε την αποστολή ο ειδικευόμενος κ. Δ. Φράγκος, στο ΩΡΛ Ιατρείο η κ. Τσιτσίκα, στο Ακτινοδιαγνωστικό ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Διευθυντής κ. Άγγ. Θεοδοσίου και στην Παθολογική κλινική η κ. Ευ. Μουγκαράκη, ενώ η Επιστημονικά Υπεύθυνη Διευθύντρια του Παθολογικού Τμήματος κ. Αρχ. Φράγκου μίλησε στις μαθήτριες για το ιατρικό λειτούργημα με λόγια καρδιάς.

 

Ο αποχαιρετισμός της αποστολής έγινε στο Γραφείο Προέδρου Δ.Σ., όπου ο κ. Χαλβατσιώτης, αφού συνομίλησε με τις «νεώτερες συμμαθήτριές» του, ευχήθηκε καλή συνέχεια στις σπουδές τους και την εκπλήρωση των επαγγελματικών στόχων τους.

Με την αναμνηστική φωτογραφία ολοκληρώθηκε η, ομολογουμένως και από τις δύο πλευρές, επιτυχής και άκρως εκπαιδευτική εκδήλωση.

 

Στο Αμφιθέατρο

 

Οι κυρίες Τσιτσίκα & Μουγκαράκη κατά την επίδειξη
εφαρμογής προστατευτικού εξοπλισμού

 

Στο Ω.Ρ.Λ. Ιατρείο

 

Στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα (Μονάδα Αξονικού Τομογράφου)

 

Στο Παθολογικό Τμήμα (Β΄ Πτέρυγα)