Το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» συμμετέχει αδιάλειπτα στο Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

· Τετάρτη, 29 Μαρ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 29 Μαρτίου 2023

 

Το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» συμμετέχει αδιάλειπτα στο Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

 

Στις 24 & 25 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, στο Δήμο Πύλου- Νέστορος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Γ.Ν. Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ», την 6η Υ.ΠΕ., το Δήμο Πύλου- Νέστορος, την ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ», την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τo Καρδιολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», το, το Κέντρο Υγείας Πύλου και το Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας, Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης συμμετείχε ενεργά στη δράση εξετάζοντας ασθενείς.

Εξετάστηκαν συνολικά : 233 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.

Πραγματοποιήθηκαν:

  • Καρδιολογικός έλεγχος, με τη χρήση φορητού καρδιογράφου και υπερηχογράφου, σε 53 ενήλικες, εφήβους και παιδιά.
  • Πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος σε 54 ενήλικες, εφήβους και παιδιά.
  • Παθολογικός - Ενδοκρινολογικός έλεγχος σε 43 ενήλικες.
  • Μ/Γυναικολογική κλινική εξέταση, Pap test – Διακολπικός υπέρηχος, σε 33 γυναίκες. Έγινε ενημέρωση και δόθηκαν συμβουλές για την εμμηνόπαυση και την ακράτεια.
  • Ωτορινολαρυγγικός έλεγχος, με τη χρήση ακουογράφου και τυμπανογράφου, σε 50 ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Οι ολοκληρωμένες ιατρικές παρεμβάσεις έχουν τη στήριξη των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΚΕΣΥ-Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενώ τελούν υπό την αιγίδα των UNESCO-Chair on Adolescent Health and Disease και ΕΚΠΑ.