Νέο θεσμό επιβράβευσης βάσει στοχοθεσίας εγκαινιάζει η Διοίκηση του Γ.Ν.Α. "Η ΕΛΠΙΣ"

· Thursday, 14 Feb 2019

Λ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Α. "Η ΕΛΠΙΣ"

ΑΘΗΝΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Έναν νέο θεσμό, αυτόν της επιβράβευσης συγκεκριμένων ομάδων ή ατόμων που η συμβολή τους υπήρξε σημαντική για την επίτευξη των στόχων του Γ.Ν.Α. "Η ΕΛΠΙΣ", εγκαινίασε φέτος η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Με τον τρόπο αυτό, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Βαράκης, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επιδιώκει την αποτελεσματικότερη οργάνωση της λειτουργίας των επιμέρους Υπηρεσιών, Τομέων και Τμημάτων του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της στοχοθεσίας του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς του πολίτες, τόσο σε ποσοτική όσο και σε ποιοτική βάση.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει, επίσης, ως στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τη συνεισφορά τμημάτων του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση αναγκών υγείας (έκτακτων ή μη) ευρύτερα στην Περιφέρεια της Αττικής, αλλά και της Χώρας, και να προβάλει το καινοτόμο και σπουδαίο επιστημονικό έργο που επιτελείται από το άριστα εκπαιδευμένο υψηλού επιπέδου ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.   

Οι βραβεύσεις για το 2019 πραγματοποιήθηκαν κατά την εκδήλωση παρουσίασης του Δημόσιου Απολογισμού του Νοσοκομείου (15/01/2019), παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού, της Διοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κας Ι. Διαμαντοπούλου και του Υποδιοικητή κ. Δ. Μαγριπλή , της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας  κας Χ. Ματσούκα, του Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Προέδρου του ΕΟΦ κ. Τούντα, Εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, πρώην Διοικητών κ.α. 

Βραβευθέντες:

  1. Καρδιολογικό Τμήμα, για τη συνολική του προσφορά, την αναπτυξιακή δυναμική και ιδιαίτερα για την υποστήριξη των εξαιρετικών αναγκών της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
  2. Τμήμα Αιμοδοσίας, για τη συμβολή του στην προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την ορθολογική διαχείριση του αίματος στη χώρα μας και ειδικότερα για το συντονισμό και την υποστήριξη που παρείχε στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών κατά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018.
  3. Τμήμα Ω.Ρ.Λ., για τη συνολική του προσφορά, την αναπτυξιακή δυναμική και ιδιαίτερα για την υποστήριξη των εξαιρετικών αναγκών της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
  4. Οφθαλμολογικό Τμήμα, για τη συνολική του προσφορά, την αναπτυξιακή δυναμική και ιδιαίτερα για την υποστήριξη των εξαιρετικών αναγκών της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
  5. Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, για τη διαχρονική και συνολική της προσφορά στον αποτελεσματικό έλεγχο και την πρόληψη νοσοκομειακών λοιμώξεων και τη συμβολή της στην επίτευξη του στόχου βελτίωσης των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου.  
  6. Σωτήριος Καρβέλας, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» την περίοδο 2013-2018, για το πολύτιμο πολυετές έργο και τη συνολική του προσφορά στο Νοσοκομείο ως Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και Αν. Διοικητής.

B1

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός με τον κ. Χρήστο Βαράκη Διοικητή του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» στην τελετή βράβευσης του συντονιστή Διευθυντή του ακτινολογικού τμήματος  κ. Σωτήρη Καρβέλα για τη συνολική του προσφορά στο νοσοκομείο ως πρώην Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Αν. Διοικητής.

 

BR2

Η Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κα. Ι. Διαμαντοπούλου απονέμει στο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστή Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος κ. Τρίκα, βραβείο για την αναπτυξιακή δυναμική του Καρδιολογικού Τμήματος και την υποστήριξη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

 

BR3

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής κ. Τούντας απονέμει στην Πρόεδρο της επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κα. Φράγκου, το ειδικό βραβείο για την προσφορά της Επιτροπής στον αποτελεσματικό έλεγχο και την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων. 

BR4

 Ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Δ. Μαγριπλής κατά την απονομή στη Διευθύντρια του Οφθαλμολογικού Τμήματος κα. Δ. Ανυφαντάκη ειδικού βραβείου για την αναπτυξιακή δυναμική του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την υποστήριξη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

BR5

Η κα. Χ. Λιάσκου Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» παραλαμβάνει από την κα. Χ. Ματσούκα Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ειδικό βραβείο για την υποστήριξη που παρείχε το Τμήμα Αιμοδοσίας στο ΕΚΕΑ, κατά την καταστροφική  πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018.

 

BR6

Η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κα. Ι. Διαμαντοπούλου απονέμει στον κ. Νταβίλη Συντονιστή Διευθυντή της ΩΡΛ κλινικής και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», Βραβείο για την αναπτυξιακή δυναμική του Τμήματος του και την υποστήριξη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής σε εξαιρετικές περιπτώσεις.