Εκπαίδευση του Ανθρώπινου Δυναμικού του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» στην Αντισεισμική Προστασία

· Wednesday, 21 Jun 2023

Το πρωί της Τρίτης 20 Ιουνίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επανεκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, με την παρουσία του Διοικητή κ. Αθ. Σταματελόπουλου.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που μας επιβάλλει την εγρήγορση.

Την ευαισθητοποίηση της αντισεισμικής συνείδησης των εργαζομένων ανέλαβαν με επιτυχία η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Αναπλ. Προïσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής – Αντισεισμικής Άμυνας και ο κ. Φώτιος Καραγιάννης, Πολιτ. Μηχανικός, του Τμήματος Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), με τον οποίο το Νοσοκομείο μας διατηρεί συνεργασία.

Στόχος της εκπαιδευτικής εκδήλωσης η ελαχιστοποίηση των καταστροφικών επιπτώσεων ενός σεισμού, εφόσον -όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι εισηγητές- τον κίνδυνο δεν μπορούμε να τον αποτρέψουμε.

 

Σημαντικές Οδηγίες Προστασίας

  1. Προετοιμάσου από Τώρα για τον Σεισμό
  2. Μέτρα Προστασίας από τον Σεισμό