ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Το Κυτταρολογικό Τμήμα καλύπτει τις διαγνωστικές ανάγκες του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, εξετάζοντας υλικά τα οποία αποστέλλονται είτε από τα Τμήματα, είτε από τις συνεργαζόμενες μονάδες, είτε φέρνονται από εξωτερικούς ασθενείς.

 Διενεργεί κυτταρολογικές εξετάσεις αποφολιδωτικών υλικών όπως υγρών σωματικών κοιλοτήτων (ασκιτικό, πλευριτικό, περικαρδιακό), ούρων, ΕΝΥ, πτυέλων, αρθρικών υγρών ή υλικών που λαμβάνονται απευθείας από τα όργανα όπως επιχρίσματα αλλοιώσεων στοματικής κοιλότητας, θηλής μαστού, τεστ ΠΑΠ, δέρματος και υλικών μετά από ενδοσκοπήσεις όπως βρογχοσκόπηση, γαστροοισοφαγοσκόπηση, κυστεοσκόπηση, ERCP.

Επίσης διενεργεί παρακεντήσεις δια λεπτής βελόνας (FNA) ψηλαφητών αλλοιώσεων διαφόρων οργάνων όπως μαστός, θυρεοειδής, σιελογόνοι αδένες, λεμφαδένες.

Eπιπλέον το τμήμα μας συνεργάζεται με το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου Σάμου, τα Δημοτικά Ιατρεία Καλλιθέας και το Νοσοκομείο Θήβας.

Οι χρώσεις που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο είναι οι κατά Παπανικολάου και MGG, ενώ οι τεχνικές είναι η συμβατική μέθοδος και η επεξεργασία cytospin.

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Θεοδώρα Δρουβέλη, Επιμελήτρια Α', Ιατρός Κυτταρολόγος

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

Φωτεινού Μαρία, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

tel.png

213 20 39 028 ( Επιστημονικά Υπεύθυνη Ιατρός )

 

213 20 39 247 ( Τεχνολόγοι Παρασκευαστές )

e

kuttarologiko_elpis@elpis.gr