Νέο Σταθερό Κέντρο Αιμοληψιών

Συνεργασία του ΓΝΑ "Η ΕΛΠΙΣ" με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Αίθουσα Αιμοληψιών "Η ΕΛΠΙΣ", Κεντρικός Τομέας Αθήνας · Tuesday, 12 Nov 2019

Γ.Ν.Α. « Η ΕΛΠΙΣ »  και Ε.ΚΕ.Α ενώνουν τις δυνάμεις τους !

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), η οποία θα υλοποιήσει ένα όραμα του Ε.Κ.Ε.Α και της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου συνεργασίας των Αιμοδοσιών της χώρας με στόχο την εμπέδωση και τη διεύρυνση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Το Σταθερό Κέντρο Αιμοληψίας «Η ΕΛΠΙΣ» (ένα από τα τέσσερα σταθερά Κέντρα που θα αναπτυχθούν στην Αττική με βάση το σχεδιασμό του Ε.ΚΕ.Α), θα λειτουργήσει σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει ένα κέντρο αναφοράς για τους εθελοντές αιμοδότες. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση, αφού βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, κοντά στο σταθμό του μετρό διευκολύνοντας τους  εθελοντές αιμοδότες, σε ένα χώρο ευχάριστο, κατάλληλα διαμορφωμένο, με εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ, που θα μπορεί να λειτουργεί σε καθημερινή βάση σε ώρες που εξυπηρετούν το κοινό.

Από την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση αναμένεται να προκύψουν σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ενισχύοντας την  φιλοσοφία, ότι η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη προσφορά που οφείλει να μπει στην κουλτούρα μας, ως μία αυτονόητη πράξη με κίνητρο την αλληλεγγύη.

Η εξασφάλιση για τους εθελοντές αιμοδότες ενός άνετου και ευχάριστου περιβάλλοντος, καθιστά την αιμοδοσία θετική εμπειρία. Καθιερώνεται έτσι η εθελοντική αιμοδοσία ως μία «συνήθεια» ενταγμένη στον καθημερινό τρόπο ζωής, συμβάλλοντας στη διατήρηση και την αύξηση του αριθμού των συστηματικών εθελοντών αιμοδοτών και στην επάρκεια ασφαλών ποσοτήτων αίματος.

 

            Ο Διοικητής του Νοσοκομείου

                   Χρήστος Βαράκης